CV
2020 ------ naam 'Galerian' opgepakt als zakelijke totaalomschrijving. Hieronder valt zowel het ontwerpbureau
                 voor tekst en beeld als ook het werk van Schilder Hermanus en mijzelf.
2017-2019 voortzetting hr-KUNST-enzo als eenmansbedrijf na het overlijden van Schilder Hermanus
2015 ------ initatief Nederlands Naïef Realisme
2013-2019 start hr-KUNST-enzo (vof met schilder Hermanus, atelier/galerie aan huis, Poetisch Realisme)
2012 ------ stijlbepaling vrij werk, vermenging met het Poetisch Realisme
2009 ------ start Galerian (ontwerpbureau voor tekst en beeld)
2003-2012 diverse grote projecten en serieel werk 
1986-2003 zelfstudie in meerdere disciplines, kleinschalige projecten en 3D werk
1982-1986 MTS Vakschool Schoonhoven, opl. juwelier/goudsmid, incl. examen kunstgeschiedenis
1976-1982 HAVO met examen kunstgeschiedenis en handvaardigheid

RIANN (signatuur van Riann van Nieuwkerk,1963) werkt in diverse disciplines.

Het afstuderen als juwelier/goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven is duidelijk van invloed op haar vrije werk en dit vakmanschap toont de aandacht voor de verfijning en detaillering. 

Na een jarenlange brede oriëntatie op het gebied van kunst en cultuur, besluit zij zich in 2012 zich hoofdzakelijk te gaan richten op het schilderen en schrijven. In 2017 is daar ook het keramiek bij gekomen wat in korte tijd een grote vlucht nam.

Het beeldende naïef realistische werk blijkt vrijwel naadloos aan bij het Poëtisch Realisme van Schilder Hermanus aan te sluiten.

De iconische portretten tonen een wereld tussen realiteit en verlangen, een geromantiseerd en tijdloos beeld waarin symboliek vorm krijgt door de naar illustratie neigende vogels en vissen.
Door de sierlijke omkadering van ornamenten wordt deze naïeve wereld omsloten en samengevoegd tot een klein persoonlijk verhaal.

Haar schrijfstijl heeft de juiste basis om versjes bij hun beider werk uit haar pen te laten vloeien.
Daarnaast geeft de eerder opgedane ervaring de mogelijkheid verzamelaarsobjecten gebaseerd op het werk van hen beiden te ontwikkelen en maakt zij keramieken objecten welke geinspireerd zijn op het het beeldmateriaal en Schilder Hermanus en haarzelf. 

In deze vruchtbare mooie samenwerking voelden beide talenten zich persoonlijk wonderwel bij elkaar thuis en in 2011 besluiten zij dan ook samen verder te gaan.

Met het overlijden van Schilder Hermanus in 2017, begint er voor Riann een nieuwe periode in haar leven, waarin zij niet alleen niet alleen haar eigen werk en het Poëtisch Realisme verder zal ontwikkelen maar ook het beheer heeft over het grote oeuver van schilder Hermanus

Vanuit hun voorheen gezamenlijke atelier aan huis presenteert zij hun werk voor belangstellenden. Tevens worden er exposities elders tot stand gebracht.